Ednpac stavni blog
5 posters
Stran 1 od 1
Ednpac stavni blog
Najprej vsem skupaj en lep stavničarski pozdrav; v zadnjem času sem dobil kar nekaj povabil naj še kaj dopišem na tej strani glede na to da sem bil na CashBaby kar reden gost. Da ne bom drugim smetil tem bom na svojem blogu objavil kakšen ticket oz. razmišljanja in tuhtanja glede stav.
Izkušnje so me naučile da je varovanje ticketa kar delikatna zadeva; sploh zaradi tega ker če preveč varuješ bolj malo ostane od dobička in še tisto se lahko hitro kaj sfiži.
To da je treba dogodke na ticketu časovno ločiti, dati najbolj rizkanten par na začetek in najnižjo kvoto na konec verjetno že vrabci čivkajo, zato bom objavil eno zanimivo zadevo katero se poslužujem pri varovanju zadnjega para na ticketu (ali že prej, po želji).
Naprimer da imamo dve ekipi; ekipo A in ekipo B; stavili smo na zmago domačinov, npr, da je to v našem primeru ekipa A. Kvota nanjo je 1.5; pa recimo da imamo v igri ticket z dobičkom 80€, vložek je bil 20€. Do sedaj smo za varovanje zapravili 20€. Če bi igrali klasično bi lahko že kar v štartu odigrali lay na A po kvoti 1.6 70€ za kar bi znašal liability 42€. Dejansko s tem nismo ravno kaj zaslužili, če ravno ne pride do nekih obratov. To torej ne bo šlo.
Druga možnost je pokriti CS 0:0 in upati na gol naših, kar bi kvoto lay pri njih krepko znižalo.
Tisto kar pa sedaj testiram je pokritje HT/FT marketa po visokih kvotah in sicer v našem primeru A/draw (kvota 18) in A/B (kvota 35). Vložki bodo nizki in če se nam posreči bodo naši zadeli in je praktično ticket dobljen. Pokrijemo samo še lay HT A po smešno nizki kvoti.
Če gola do prvega polčasa ni oz, celo zadane ekipa B smo v škripcih. Zaradi tega že kar v štartu ob pokritju HT/FT marketa pokrijem LAY HT ekipa A (kvote so npr okoli 2 in več). Višina dobička pri tej stavi naj pokrije dosedanje vložke.
Če gola do polčasa ni imamo ticket še vedno v igri, zadeli smo lay HT A.
Če zadane prva ekipa B bomo prav tako dobili LAY HT A, še vedno pa lahko pride do obrata in zmaga ekipa A.
Če zadane ekipa A bomo igubili LAY HT A in lahko zaključimo ticket.
Prednost te strategije je, da se kvota proti polčasu dviga v našo korist. Če bo na začetku kvota lay okoli 2 bo proti polčasu stalno naraščala in če se nam zdi da domači pritiskajo kot nori in bo padel gol jo lahko mirne duše že prej pozapremo.
Toliko zaenkrat, upam da je razumljivo
Izkušnje so me naučile da je varovanje ticketa kar delikatna zadeva; sploh zaradi tega ker če preveč varuješ bolj malo ostane od dobička in še tisto se lahko hitro kaj sfiži.
To da je treba dogodke na ticketu časovno ločiti, dati najbolj rizkanten par na začetek in najnižjo kvoto na konec verjetno že vrabci čivkajo, zato bom objavil eno zanimivo zadevo katero se poslužujem pri varovanju zadnjega para na ticketu (ali že prej, po želji).
Naprimer da imamo dve ekipi; ekipo A in ekipo B; stavili smo na zmago domačinov, npr, da je to v našem primeru ekipa A. Kvota nanjo je 1.5; pa recimo da imamo v igri ticket z dobičkom 80€, vložek je bil 20€. Do sedaj smo za varovanje zapravili 20€. Če bi igrali klasično bi lahko že kar v štartu odigrali lay na A po kvoti 1.6 70€ za kar bi znašal liability 42€. Dejansko s tem nismo ravno kaj zaslužili, če ravno ne pride do nekih obratov. To torej ne bo šlo.
Druga možnost je pokriti CS 0:0 in upati na gol naših, kar bi kvoto lay pri njih krepko znižalo.
Tisto kar pa sedaj testiram je pokritje HT/FT marketa po visokih kvotah in sicer v našem primeru A/draw (kvota 18) in A/B (kvota 35). Vložki bodo nizki in če se nam posreči bodo naši zadeli in je praktično ticket dobljen. Pokrijemo samo še lay HT A po smešno nizki kvoti.
Če gola do prvega polčasa ni oz, celo zadane ekipa B smo v škripcih. Zaradi tega že kar v štartu ob pokritju HT/FT marketa pokrijem LAY HT ekipa A (kvote so npr okoli 2 in več). Višina dobička pri tej stavi naj pokrije dosedanje vložke.
Če gola do polčasa ni imamo ticket še vedno v igri, zadeli smo lay HT A.
Če zadane prva ekipa B bomo prav tako dobili LAY HT A, še vedno pa lahko pride do obrata in zmaga ekipa A.
Če zadane ekipa A bomo igubili LAY HT A in lahko zaključimo ticket.
Prednost te strategije je, da se kvota proti polčasu dviga v našo korist. Če bo na začetku kvota lay okoli 2 bo proti polčasu stalno naraščala in če se nam zdi da domači pritiskajo kot nori in bo padel gol jo lahko mirne duše že prej pozapremo.
Toliko zaenkrat, upam da je razumljivo
ednpac- Število prispevkov : 12
Re: Ednpac stavni blog
Super tx bom potestiral in javim , ko mi rata.Super , da si se nam pridružil
mackon- Število prispevkov : 74
Zanimiva strategija, držim pesti da test uspe.
3palme- Število prispevkov : 10
pozdravljeni
Lepa ednpac, ampak ne vem a to narediš z zadnjim parom? Al pa nekje vmes, kšno drugo tekmo, pri kateri pričakuješ da se bo dogajal?
Bi lahko kdo kakšen ticket prilimal za primer... pa kako spelat do konca...
Kako pa odigrat prvi par, ki je riskanten (1/x, 2/x in CS=0:0)
Bom še jaz mal potesteral...
Pa velik sreče vsem
Lepa ednpac, ampak ne vem a to narediš z zadnjim parom? Al pa nekje vmes, kšno drugo tekmo, pri kateri pričakuješ da se bo dogajal?
Bi lahko kdo kakšen ticket prilimal za primer... pa kako spelat do konca...
Kako pa odigrat prvi par, ki je riskanten (1/x, 2/x in CS=0:0)
Bom še jaz mal potesteral...
Pa velik sreče vsem
tomzi- Število prispevkov : 10
"Če gola do prvega polčasa ni oz, celo zadane ekipa B smo v škripcih. Zaradi tega že kar v štartu ob pokritju HT/FT marketa pokrijem LAY HT ekipa A (kvote so npr okoli 2 in več). Višina dobička pri tej stavi naj pokrije dosedanje vložke."
A si tukaj misli da pokrijemo dosadenje vložke tudi vložek ticketa? Predvidevam da ja..ampak potem če je pa naprimer rezultat tekme A/A, in ticket dobimo, smo izgubili približno 30€, čisto približno, z Lay HT 25€ in z HT/FT..ali gre to kako drugače..
Je pa odlična strategija!!sploh to če nam gre ticket mimo in na koncu A ne zmaga, lahko zaslužimo še več kot bi dobili na ticketu..
A si tukaj misli da pokrijemo dosadenje vložke tudi vložek ticketa? Predvidevam da ja..ampak potem če je pa naprimer rezultat tekme A/A, in ticket dobimo, smo izgubili približno 30€, čisto približno, z Lay HT 25€ in z HT/FT..ali gre to kako drugače..
Je pa odlična strategija!!sploh to če nam gre ticket mimo in na koncu A ne zmaga, lahko zaslužimo še več kot bi dobili na ticketu..
Miha- Število prispevkov : 127
Poanta strategije je v tem da si naredimo rezervo oz. potencialni dobiček na drugih marketih s pokrivanjem visokih kvot HT/FT. S tem lahko nadzorujemo situacijo, saj nekaj trofimo v vsakem primeru. Zamišljena je bila zaradi tega, da ni treba spremljati vseh 90' minut ampak že ob polčasu vemo kje smo. Če domača ekipa povede smo sicer prepolovili dobiček ticketa (ali pa ga ostane še manj in ravno tu zdaj iščem rešitev), je pa vedno možnost dupliranja dobičkov ko se stvari obrnejo v našo smer.
Tole strategijo uporabljam samo na zadnjem paru, ne prej; zaradi tega tudi napišem ticket na takšen način. Danes imam že nagledano eno tekmo v ponudbi ki se mi zdi primerna za zadnji par na ticketu in sicer Stjernan - Akranes. Sicer je lay kvota na domače HT ogromna, čez 2.5; ampak mislim da bo Akranes zabil, ker igrajo zelo dobro. Bom danes objavil en ticket s tremi, štirimi pari in upam da se prebijemo do zadnjega para in bom lahko kaj pokomentiral.
Tole strategijo uporabljam samo na zadnjem paru, ne prej; zaradi tega tudi napišem ticket na takšen način. Danes imam že nagledano eno tekmo v ponudbi ki se mi zdi primerna za zadnji par na ticketu in sicer Stjernan - Akranes. Sicer je lay kvota na domače HT ogromna, čez 2.5; ampak mislim da bo Akranes zabil, ker igrajo zelo dobro. Bom danes objavil en ticket s tremi, štirimi pari in upam da se prebijemo do zadnjega para in bom lahko kaj pokomentiral.
Včeraj sem pospremil eno tekmo in situacija je bila sledeča:
A/X kvota 16, vložek 100 enot
lay A kvota 2,5, pokrivamo zgornji vl0žek z 100 enotami in hrati je liab. 150 enot.
Možnost 1: Prvi polčas povede in zaključi A ekipa.Prvo stavo prodamo z dobičkom cca+50 , druga stava je -150.
Možnost 2: Prvi polčas je brez gola.Prva stava je - 100, druga +100.
Ne vem , mogoče nisem razumel bistva strategije, ampak ni profita.Oziroma bi bil, če ne bi varovali stave in bi stavili samo prvo stavo in čakali gol ekipe A ter nato prodali stavo.
Vaše mnenje???
A/X kvota 16, vložek 100 enot
lay A kvota 2,5, pokrivamo zgornji vl0žek z 100 enotami in hrati je liab. 150 enot.
Možnost 1: Prvi polčas povede in zaključi A ekipa.Prvo stavo prodamo z dobičkom cca+50 , druga stava je -150.
Možnost 2: Prvi polčas je brez gola.Prva stava je - 100, druga +100.
Ne vem , mogoče nisem razumel bistva strategije, ampak ni profita.Oziroma bi bil, če ne bi varovali stave in bi stavili samo prvo stavo in čakali gol ekipe A ter nato prodali stavo.
Vaše mnenje???
3palme- Število prispevkov : 10
Ta strategija ni namenjena pokrivanju enega para singla pač pa zadnjega para na tiketu kjer je kvota večja.Mislim pa da bi se dalo tud kaj ven potegnt na singlu če bi bila kvota čez 2
Tako je, gre samo za varovalko na zadnjem paru na ticketu kjer pokrivamo morebitno presenečenje. Kot singel tega ne igram. Poanta je v tem da če se favoritu zalomi imamo nekaj že dobljenega, še vedno pa nam lahko naš favorit zmaga in je dobiček dvojen.
Žal me danes popoldan ne bo doma da bi odigral kakšno partijo v živo, tako da drugič. Glede izbora nocojšnjih tekem pa: moji favoriti so Bate Borisov, Helsinki, JJK (tule tudi over 2.5), gol Akranesa in zmaga Valladolida.
Žal me danes popoldan ne bo doma da bi odigral kakšno partijo v živo, tako da drugič. Glede izbora nocojšnjih tekem pa: moji favoriti so Bate Borisov, Helsinki, JJK (tule tudi over 2.5), gol Akranesa in zmaga Valladolida.
Super , da si se odločil sodelovat na forumu . Rabimo mal že iškušenih mojstrov
Včeraj zelo slab dan, finci so uničli kar je bilo stavljenega (HJK in JJK medtem ko so šli Bate Borisov, gol Akranesa in Valladolid skozi). Prav slednja dva sem imel tudi kot zadnja na ticketih namen odigrat tole mojo strategijo. Kolikor vidim bi se zelo lepo izšlo. Stjernan je proti Akranesu zabil v podaljšku prvega polčasa, tako da bi tule stavo lay HT že prej zaključil in pokasiral še last minute goal. Na koncu je bilo 1:1 - dupli pofit.
Še bolje bi se izteklo pri Valladolidu, ki je bil izjemen favorit, kvota lay na njega je bila 1.25 pa vseeno ni povedel v prvem polčasu. Koliko je imel kvoto (lay HT) ne vem, mislim da okoli 1.65-1.8 . Končni rezultat 1:0 za njega.
Takšnih tekem si lahko samo želimo, je pa res da je treba priti do zadnjega para. O tem bom pa še že pisal
Še bolje bi se izteklo pri Valladolidu, ki je bil izjemen favorit, kvota lay na njega je bila 1.25 pa vseeno ni povedel v prvem polčasu. Koliko je imel kvoto (lay HT) ne vem, mislim da okoli 1.65-1.8 . Končni rezultat 1:0 za njega.
Takšnih tekem si lahko samo želimo, je pa res da je treba priti do zadnjega para. O tem bom pa še že pisal
Nazadnje urejal/a ednpac Pet Maj 25, 2012 11:07 am; skupaj popravljeno 1 krat
Tako nerad igram tekme katere cel svet igra in še kvota je mamljiva vendar. Po vsem videnem in statistiki bi moglo it skozi vendar denar stavnic naredi svoje . Ponavad stavim takrat gole nekako mi je ljubše varovat.Meni je bistvo samo , da je plus tud če minimalen. To je seveda moje mnenje amaterja zato se že veselim še čimveč tvojega razmišlanja.
Stave so dosti uspešnejše če se stavi v živo (betfair ali bet365). Včeraj sem malo spremljal tekmo Helsinkov, ko so v gosteh igrali proti Vaasi. Kljub temu da so bili izraziti favoriti in je vsa statistika govorila njim v prid, je igra na terenu izgledala precej drugače. V prvem polčasu skoraj niso prišli čez sredino terena, povsem nemotivirano so odigrali. So pa zato domači nizali nevarne akcije eno za drugo. Sicer stavnice v tem primeru malenkostno korigirajo kvote ampak niti slučajno ne dovolj. Kvota na prvi zadetek Vaase preden so zabili je bila 4 in to je bilo treba izkoristit.
Ena možnost je da se stavi kar singel in imamo vložek takoj doma, še bolje pa je vzeti eden ali dva dogodka ki se bosta odvila kasneje (npr. gol Akranesa po kvoti 1.4 in zmago Valladolida po kvoti 1.25). Zmnožek teh kvot nam prinese kvoto okoli 7-8 in to je že čisto nekaj drugega, ne.
Najboljša stavnica za tovrstne stave je Bet365 in to je eden od načinov kako stavijo profiji
Ena možnost je da se stavi kar singel in imamo vložek takoj doma, še bolje pa je vzeti eden ali dva dogodka ki se bosta odvila kasneje (npr. gol Akranesa po kvoti 1.4 in zmago Valladolida po kvoti 1.25). Zmnožek teh kvot nam prinese kvoto okoli 7-8 in to je že čisto nekaj drugega, ne.
Najboljša stavnica za tovrstne stave je Bet365 in to je eden od načinov kako stavijo profiji
Še nasvet za danes - Bray Wanderers igrajo odlično zadnje čase. Danes se sicer igra pokal, zato je to čisto druga stvar in je treba biti pazljiv, ampak vseeno Bray in over 2.5 na tej tekmi je za mene tip dneva. Tudi na drugih tekmah (irski pokal) pričakujem kar nekaj golov.
Srečno !
Srečno !
Bom singlal Bray Wanderers + singel over 2.5 sam za min ker me ne bo da bi lahko kaj varoval
Hvala ti
Hvala ti
Bray - Shelbourne --> zaenkrat spremljam v živo in igrajo samo gostje, kaže da je domači trener postavil B ekipo na igrišče, zato next goal Shelbourne in Shelbourne over 2.5 goals
In seveda vse mimo, Bray se je po prejetem zadetku pobral in v 63' izenačil na 1:1. Treba je bilo v živo pokriti under 2.5, da je rešena vsaj druga stava. (tako je tudi ostalo)
Nema veze mim .Če bi lahlko varoval bi lahko rešil,zato sem dal minimalno na oba singla.Nisem bil doma.Ti kar nadaljuj.Tvoje ideje se mi zdijo super.
Stran 1 od 1