Vprašanja
+5
mija05
pe37ter
nadlesk
3palme
betfair4trading
9 posters
Stran 1 od 1
Vprašanja
Pozdravljeni!
Imam eno osnovno vprašanje o azijskem handicapu.
Na povezavi http://www.betting-corner.com/azijski-handicap.htm sem prebral naslednje:
Moštvo prejme 1/2 gola prednosti (+0.5):
Moštvo zmaga (npr. 1:0) - vaša stava je dobljena
Moštvo remizira (npr. 1:1) - vaša stava je dobljena
Moštvo izgubi (npr. 0:1) - vaša stava je izgubljena
Moje vprašanje pa je naslednje...
...na tekmi Manchester United in Real Madrid smo stavili 100€ na Manchester United +0,5 pri kvoti 2,0. Po koncu tekme je rezultat 1:1. Stava je dobljena. Zanima me ali dobim izplačilo 200€ (dobiček 100€) ali morda le 150€ (dobiček 50€) ravno zaradi +0,5?
Hvala za odgovore!
LP
Imam eno osnovno vprašanje o azijskem handicapu.
Na povezavi http://www.betting-corner.com/azijski-handicap.htm sem prebral naslednje:
Moštvo prejme 1/2 gola prednosti (+0.5):
Moštvo zmaga (npr. 1:0) - vaša stava je dobljena
Moštvo remizira (npr. 1:1) - vaša stava je dobljena
Moštvo izgubi (npr. 0:1) - vaša stava je izgubljena
Moje vprašanje pa je naslednje...
...na tekmi Manchester United in Real Madrid smo stavili 100€ na Manchester United +0,5 pri kvoti 2,0. Po koncu tekme je rezultat 1:1. Stava je dobljena. Zanima me ali dobim izplačilo 200€ (dobiček 100€) ali morda le 150€ (dobiček 50€) ravno zaradi +0,5?
Hvala za odgovore!
LP
betfair4trading- Število prispevkov : 14
Re: Vprašanja
Dobiš nazaj svoj vložek (100 eurov) in 100 eurov dobička.
3palme- Število prispevkov : 10
Imam še eno vprašanje iz azijskih handicapov in sicer...
...na eni izmed stavnic so trenutne kvote za tekmo sledeče: domači zmaga 1,68, remi 2,4 in zmaga gostov 9,0. Kvota za azijski handicap -0,5/1 pa je 1,91.
Zanima me kaj pomeni -0,5/1? Ali to pomeni, če kupimo to kvoto, da mora naša ekipa zmagati za 1 ali za 2 gola, da je stava dobitna? Hvala za odgovore.
LP
...na eni izmed stavnic so trenutne kvote za tekmo sledeče: domači zmaga 1,68, remi 2,4 in zmaga gostov 9,0. Kvota za azijski handicap -0,5/1 pa je 1,91.
Zanima me kaj pomeni -0,5/1? Ali to pomeni, če kupimo to kvoto, da mora naša ekipa zmagati za 1 ali za 2 gola, da je stava dobitna? Hvala za odgovore.
LP
Če zmaga za 2 gola potem je stava v celoti dobljena,če pa zmaga za 1 gol pa dobiš polovico vložka nazaj,druga polovica se ti pa obračuna po kvoti.
nadlesk- Število prispevkov : 2
Pred časom je Mija05 pisal o trenutkih na tekmi, ko se nič ne dogaja (menjave, gol avt,…).
V soboto sem prek interneta gledal tekmo Real-Atletico. Nato sem si odprl še bet365 in bwin in primerljal igralne čase. Situacija je bila naslednja. Bet365 je 15 sekund zaostajal za bwin. Posnetek pa je zaostajal še nadaljnih 15 sekund za bet365. Torej, če želimo izkoristiti trenutke »mirovanja« na tekmi, imamo problem, ker je posnetek predaleč zadaj.
Denimo, da se zgodi naslednje. V živo na tekmi pade gol – 48:00. Vzel bom za primer bet365. Na bet365 pa je v tem trenutku čas 47:50. Kdaj se zgodi suspend. Ob 47:50 ali šele pri 48:00 na bet365?
Na žalost pa v soboto nisem bil pozoren, če se je suspend na bet365 in na bwin zgodil istočasno ali je bil na bwin 15 sekund prej, gleda na to, da je bil čas 15 sekund spredaj.
Koliko časa stavnice zaostajajo za tekmo v živo?
Sta betfair in bet365 usklajena?
Pozna kdo link, kjer posnetek zaostaja maksimalno 5 sekund za stavnico?
V soboto sem prek interneta gledal tekmo Real-Atletico. Nato sem si odprl še bet365 in bwin in primerljal igralne čase. Situacija je bila naslednja. Bet365 je 15 sekund zaostajal za bwin. Posnetek pa je zaostajal še nadaljnih 15 sekund za bet365. Torej, če želimo izkoristiti trenutke »mirovanja« na tekmi, imamo problem, ker je posnetek predaleč zadaj.
Denimo, da se zgodi naslednje. V živo na tekmi pade gol – 48:00. Vzel bom za primer bet365. Na bet365 pa je v tem trenutku čas 47:50. Kdaj se zgodi suspend. Ob 47:50 ali šele pri 48:00 na bet365?
Na žalost pa v soboto nisem bil pozoren, če se je suspend na bet365 in na bwin zgodil istočasno ali je bil na bwin 15 sekund prej, gleda na to, da je bil čas 15 sekund spredaj.
pe37ter- Število prispevkov : 27
Še manj kot 5 sek ali sploh nič, iztočasno z Betfairom,sam moraš imet mobitel paket povezavo.Siol 3 sekunde, je pa odvisno tudi od kje je prenos.Telemach 2 sekundi, za osale ne vem.pe37ter je napisal/a:Pred časom je Mija05 pisal o trenutkih na tekmi, ko se nič ne dogaja (menjave, gol avt,…).
A je že kdo imel podobno situacijo z Betfeirom?
If you have funds in your Australian wallet, or you would like to bet on Australian events in the future, you will need to provide us with documents CERTIFIED by a community leader, (i.e. teacher, councillor, doctor, dentist, etc).
In order to certify your documents, you must do the following;
1. Print or photocopy each of your documents.
2. The certifier must write on each page “I certify that this is a true copy of the original document”, followed by their name, signature and rank/title.
3. These certified documents can then be scanned/photographed and sent to us.
Please email a certified copy of one document from each of the following categories;
Personal Identification – a copy of one the following photo ID's:
• Passport
• Driving License
• National Identification Card
Address Verification – a copy of one of the following:
• Utility Bill (less than 3 months old)
• Tax Bill (less than 3 months old)
• Bank Statement (less than 3 months old)
Source of payment verification – a copy of one of the following:
• Credit or Debit Card registered on Betfair account. Please blank out all digits except for the last four of the account and card numbers, leaving the start and expiry date visible.
• Credit or Debit Card account Statement of a Betfair registered card (less than 3 months old)
• Bank Statement – must have Betfair transaction visible on it (less than 3 months old)
Please remember to include your Username.
For details of alternative methods of sending your documents, please visit http://kyc.betfair.com, or call our Helpdesk on one of the phone numbers listed below.
Kind Regards,
The Betfair Team
Vse lepo in prav, ma kako za vraga naj zagotovim certifirne dokumente od tovarišiče ali zaobarja? WTF?
Kakorkoli... A je kdo prestal kaj podobnega in kako se najlažje prebijem skozi.
Hvala!
If you have funds in your Australian wallet, or you would like to bet on Australian events in the future, you will need to provide us with documents CERTIFIED by a community leader, (i.e. teacher, councillor, doctor, dentist, etc).
In order to certify your documents, you must do the following;
1. Print or photocopy each of your documents.
2. The certifier must write on each page “I certify that this is a true copy of the original document”, followed by their name, signature and rank/title.
3. These certified documents can then be scanned/photographed and sent to us.
Please email a certified copy of one document from each of the following categories;
Personal Identification – a copy of one the following photo ID's:
• Passport
• Driving License
• National Identification Card
Address Verification – a copy of one of the following:
• Utility Bill (less than 3 months old)
• Tax Bill (less than 3 months old)
• Bank Statement (less than 3 months old)
Source of payment verification – a copy of one of the following:
• Credit or Debit Card registered on Betfair account. Please blank out all digits except for the last four of the account and card numbers, leaving the start and expiry date visible.
• Credit or Debit Card account Statement of a Betfair registered card (less than 3 months old)
• Bank Statement – must have Betfair transaction visible on it (less than 3 months old)
Please remember to include your Username.
For details of alternative methods of sending your documents, please visit http://kyc.betfair.com, or call our Helpdesk on one of the phone numbers listed below.
Kind Regards,
The Betfair Team
Vse lepo in prav, ma kako za vraga naj zagotovim certifirne dokumente od tovarišiče ali zaobarja? WTF?
Kakorkoli... A je kdo prestal kaj podobnega in kako se najlažje prebijem skozi.
Hvala!
Markommm- Število prispevkov : 2
Denimo da ponudim LAY stavo po kvoti 2,9 (kar se postavi na stran BACK 2,9). Nekdo pa potem ponudi BACK 2,88.
Po kateri kvoti se potem sklene stava, 2,9 ali 2,88?
Po kateri kvoti se potem sklene stava, 2,9 ali 2,88?
@Markommm, tisto s certificiranim potrdilom ti ni potrebno, saj vidiš, da piše, da če hočeš uporabljati Australian wallet, tega ne rabiš. Pošlješ njim samo osebno izkaznico, kak izpisek iz banke, kreditno kartico in je to to.
@pe37er, če sta recimo trenutno Back = 2.86, Lay pa = 2.92, ti pa ponudiš Lay za 2.90, torej se bo ta kvota prikazala na Back strani. Zdaj bo tako Back = 2.90, Lay = 2.92. Vmes se ne more vriniti več noben, ker nobena kvota ni prosta, dokler se denar na kateri od kvot ne porabi. Tako bo tisti, ki ponudi 2.88 za Lay, v vrsti za tabo, ki si ponudil 2.90. Upam, da je razumljivo.
@pe37er, če sta recimo trenutno Back = 2.86, Lay pa = 2.92, ti pa ponudiš Lay za 2.90, torej se bo ta kvota prikazala na Back strani. Zdaj bo tako Back = 2.90, Lay = 2.92. Vmes se ne more vriniti več noben, ker nobena kvota ni prosta, dokler se denar na kateri od kvot ne porabi. Tako bo tisti, ki ponudi 2.88 za Lay, v vrsti za tabo, ki si ponudil 2.90. Upam, da je razumljivo.
PHOBiA- Število prispevkov : 74
@pe37er, če sta recimo trenutno Back = 2.86, Lay pa = 2.92, ti pa ponudiš Lay za 2.90, torej se bo ta kvota prikazala na Back strani. Zdaj bo tako Back = 2.90, Lay = 2.92. Vmes se ne more vriniti več noben, ker nobena kvota ni prosta, dokler se denar na kateri od kvot ne porabi. Tako bo tisti, ki ponudi 2.88 za Lay, v vrsti za tabo, ki si ponudil 2.90. Upam, da je razumljivo.[/quote]
To, kar si napisal je razumljivo. Hvala za odgovor, vendar nisem to spraševal. Drugače, traidam na betfairu (testiram razne opcije pred tekmo in mi vsak dan uspe pobrat nekaj €) in ga dobro poznam. Bom probal z drugim primerom.
Denimo, da je situacija taka:
B 2 (10€) B 2.02 (15€) B 2.04 (7€) L 2.06 (10€) L 2.08 (8€) L 2.1 (20€)
Nakar se jaz zmotim in vnesem B 1.01 (20€). Ta stava je jasno takoj vplačana, vendar kaj se sploh zgodi v tem primeru?
Se pobere dol z 2.04 7€ in z 2.02 13€ in v bistvu jaz dobim BACK kvoto 2,027 ali mi dejansko vzame kvoto B 1.01 (+0,20€ -20€)?
To, kar si napisal je razumljivo. Hvala za odgovor, vendar nisem to spraševal. Drugače, traidam na betfairu (testiram razne opcije pred tekmo in mi vsak dan uspe pobrat nekaj €) in ga dobro poznam. Bom probal z drugim primerom.
Denimo, da je situacija taka:
B 2 (10€) B 2.02 (15€) B 2.04 (7€) L 2.06 (10€) L 2.08 (8€) L 2.1 (20€)
Nakar se jaz zmotim in vnesem B 1.01 (20€). Ta stava je jasno takoj vplačana, vendar kaj se sploh zgodi v tem primeru?
Se pobere dol z 2.04 7€ in z 2.02 13€ in v bistvu jaz dobim BACK kvoto 2,027 ali mi dejansko vzame kvoto B 1.01 (+0,20€ -20€)?
Aha, se opravičujem Ja, tako je, pobere ti 20€ z vrha. Torej z Back 2.04 ti vzame 7€ in z back 2.02 še 13€.
Mooneybookers
Pozdravljeni!
Zanima me višina provizije, ki jo zaračunava Mooneybookers pri prenakazovanju.
Koliko nam zaračuna, če (npr. iz Betfaira) naredimo withdraw funds na Mooneybookers ... iz Mooneybookersa pa nato nakažemo (npr. 100€) na neko drugo stavnico. Ali je kakšna razlika, če je ta vsota večja (npr. 1000€) oziroma manjša (npr. 10€)?
Hvala za odgovore!
LP
Zanima me višina provizije, ki jo zaračunava Mooneybookers pri prenakazovanju.
Koliko nam zaračuna, če (npr. iz Betfaira) naredimo withdraw funds na Mooneybookers ... iz Mooneybookersa pa nato nakažemo (npr. 100€) na neko drugo stavnico. Ali je kakšna razlika, če je ta vsota večja (npr. 1000€) oziroma manjša (npr. 10€)?
Hvala za odgovore!
LP
Meni se zdi, da še do zdaj nisem mel provizij pri nakazovanju na stavnice. Če pa pošljem denar ročno preko strani Moneybookers komu, pa je provizija.
Ali imajo ostali ponudniki (PayPal, Neteller) online plačilnega sistema enake pogoje kot Moneybookers ali obstajajo kakšne razlike, prednosti, slabosti?
Koliko pa lahko največ nakažemo (največji limit) iz naših online plačilnih sistemov (Moneybookers, PayPal, Neteller)?
Vem, da je pri Moneybookersu osnovni limit 1000 € v 3 mesecih. Za koliko ga lahko povečamo in kako je pri ostalih ponudnikih?
Še enkrat hvala za odgovore!
LP
Koliko pa lahko največ nakažemo (največji limit) iz naših online plačilnih sistemov (Moneybookers, PayPal, Neteller)?
Vem, da je pri Moneybookersu osnovni limit 1000 € v 3 mesecih. Za koliko ga lahko povečamo in kako je pri ostalih ponudnikih?
Še enkrat hvala za odgovore!
LP
Med velikonočnimi prazniki sem malo trade-al na Betfair-u in opazil, da se bolj malo dogaja na trgu. Razen v najmočnejših ligah, se skoraj da ni trgovalo, pa še v teh je bilo manj trgovanja.
Je bila to posledica Velike noči ali se je trgovanje na Betfair-u na splošno zmanjšalo?
Je bila to posledica Velike noči ali se je trgovanje na Betfair-u na splošno zmanjšalo?
Ve mogoče kdo pogoje za znižanje 5% provizije na betfairu?
Vem, da moraš za velik denar trgovat, ne vem pa točno kaki so dejanski pogoji.
Se vežejo na zgolj na dobiček ali je pomembno zgolj, da denar obračaš?
Če bi bilo samo pomembno, da dosti trguješ, bi lahko prodajal in kupoval svoje stave.
Npr., da je situacija sledeča 7.4 7.8 8 - 8.8 9 9.6
Pol lahko dam npr. BACK 8.6 500€ in takoj nato LAY 8.6 500€. To seveda lahko ponavljam.
Pa še drugo vprašanje. Ali je to sploh dovoljeno delat? Vemo, da se da stavit tudi manj kot 2€. Ampak, če to dosti delaš, dobiš na mail opozorilo od betfaira. Mislite, da bi dobil opozorilo tudi v zgornjem primeru?
Hvala za odgovore,
LP
Vem, da moraš za velik denar trgovat, ne vem pa točno kaki so dejanski pogoji.
Se vežejo na zgolj na dobiček ali je pomembno zgolj, da denar obračaš?
Če bi bilo samo pomembno, da dosti trguješ, bi lahko prodajal in kupoval svoje stave.
Npr., da je situacija sledeča 7.4 7.8 8 - 8.8 9 9.6
Pol lahko dam npr. BACK 8.6 500€ in takoj nato LAY 8.6 500€. To seveda lahko ponavljam.
Pa še drugo vprašanje. Ali je to sploh dovoljeno delat? Vemo, da se da stavit tudi manj kot 2€. Ampak, če to dosti delaš, dobiš na mail opozorilo od betfaira. Mislite, da bi dobil opozorilo tudi v zgornjem primeru?
Hvala za odgovore,
LP
Pozdravljen,
zgoraj opisano početje je nesmiselno, saj točke zvestobe, s katerimi si zmanjšaš provizijo, dobivaš na podlagi dobička oz. izgube:
You earn Betfair Points every time you bet on a market. You will earn 1 point for every 10 pence of commission paid (if you have net winnings) or implied commission (if you have a net loss). Betfair Points are awarded equally whether you win or lose.
Example:
You have net winnings in a market of £400.
The Market Base Rate is 5%.
Your current Discount Rate is 40%. (tabelo s "popusti" najdeš na spodnjem linku na sredini strani)
Therefore the commission you pay is £12 (£400 x 5% x (1-40%)).
You earn 120 Betfair Points.
http://content.betfair.com/help/?product=exchange®ion=GBR&locale=en_GB&brand=betfair&sWhichKey=Help.Managing.Account&sWhichAnchor=CommissionPoints
Upam, da sem ti uspel kaj pomagat.
lp
zgoraj opisano početje je nesmiselno, saj točke zvestobe, s katerimi si zmanjšaš provizijo, dobivaš na podlagi dobička oz. izgube:
You earn Betfair Points every time you bet on a market. You will earn 1 point for every 10 pence of commission paid (if you have net winnings) or implied commission (if you have a net loss). Betfair Points are awarded equally whether you win or lose.
Example:
You have net winnings in a market of £400.
The Market Base Rate is 5%.
Your current Discount Rate is 40%. (tabelo s "popusti" najdeš na spodnjem linku na sredini strani)
Therefore the commission you pay is £12 (£400 x 5% x (1-40%)).
You earn 120 Betfair Points.
http://content.betfair.com/help/?product=exchange®ion=GBR&locale=en_GB&brand=betfair&sWhichKey=Help.Managing.Account&sWhichAnchor=CommissionPoints
Upam, da sem ti uspel kaj pomagat.
lp
nevtro- Število prispevkov : 15
Imel bi eno vprašanje in sicer me zanima, ali obstajajo programi s katerimi je mogoče pred tekmo nastaviti določen trejd ob določenem dogodku. In sicer recimo da pred tekmo nastavim opcijo "Lay over 3.5 goals", recimo da je kvota za 4.0. Potem pa bi želel da mi ob prvem zadetku, recimo da se to zgodi v 10 minuti, ko kvota pade na recimo na 2.5 program sam naredi kontra trejd, torej back. Program potem samodejno razporedi izgubo na obe opciji enako. Torej rad bi zaključil trejd ob prvem zadetku ne glede na to v kateri minuti pade prvi gol in ne glede na to ali je izguba ali dobiček. Že vnaprej hvala.
greece007- Število prispevkov : 17
Kaj mogoče kdo ve kdaj se dodajajo nove tekme na trg na betfair-u? Kaj pa na stavnicah?
Je to vsak dan ob isti uri ali čisto različno?
Hvala in lp,
Peter
Je to vsak dan ob isti uri ali čisto različno?
Hvala in lp,
Peter
Še eno vprašanje.
Kaj uporabljate za nakazila/izplačila na betfair? Kaj je najceneje, kje so kake provizije?
Jaz imam samo maestro. Na betfair pa sem si nakazal s paysafe kartico (100€). Za njo pa mislim, da sem dal 102€. Tak da je tu bila provizija 2%.
Pa ko si 1. izplačam, si moram izplačat 100€, ne? Ker se mi zdi, da morata biti 1. polog in 1. dvig enaka.
Gledal pa sem, da če si izplačam prek banke direkt na račun, da je provizija 5€. Pa to je vedno 5€, ne glede na to če si izplačam 10€ ali pa 50000€?
Z mastercard kartico bi šlo?
Kaj uporabljate za nakazila/izplačila na betfair? Kaj je najceneje, kje so kake provizije?
Jaz imam samo maestro. Na betfair pa sem si nakazal s paysafe kartico (100€). Za njo pa mislim, da sem dal 102€. Tak da je tu bila provizija 2%.
Pa ko si 1. izplačam, si moram izplačat 100€, ne? Ker se mi zdi, da morata biti 1. polog in 1. dvig enaka.
Gledal pa sem, da če si izplačam prek banke direkt na račun, da je provizija 5€. Pa to je vedno 5€, ne glede na to če si izplačam 10€ ali pa 50000€?
Z mastercard kartico bi šlo?
Stran 1 od 1